Rabu, 25 Jun 2014

SAMPAI MENUTUP MATA


Assalamualaikum u'olls . dah lama mieyra x update cerita dalam blog nie kan . tapi ari ni mieyra ada masa la juga nak mai jengok blog nie al-maklum la budak praktikal la katakan. hehehehe
okey mieyra sebenarnya tak taw nak tulis entry apa . jup mieyra pikir jup apa yg mieyra nak luahkan kat sini erk?? errrrrrrrr . hah bawu dapat idea . mai sini meiyra nak habaq pasai tapi aQ rasa entry kali ni xdk la best mcm cerita mieyra sebelum nie . korang mesti tanya-tanya kan apa yang tajuk entry mcm tu kn?hehehe
ok cerita dia macam nie . tahun 2014 nie banyak sangat dugaan yg jadi kat mieyra n my belove 
family . bulan 5 waktu mieyra nak ambek final exam untuk sem last , mieyra dapat taw yang mak mieyra sakit . firstly memang mieyra xtaw langsung pasai berita ni sampai la mieyra terbaca status abg mieyra di fb . 
waktu tu memang tuhan saja yang taw perasaan mieyra . lepas saja mieyra baca status tu , mieyra col family mieyra kat kedah nie and than ayah mieyra bgtw yg mak miyera hidap penyakit cancer usus.
waktu tu mieyra cuma dapat doa saja sebab wktu mak buat pembedahan tu cuma mieyra sorng saja ahli keluarga tu yang xada . tapi so far alhamdulillah mak mieyra semakin pulih dan sedang menjalani proses kimotraphy. mieyra harapkan mak cepat sihat dari penyakit ini . mieyra taw nak jadi seorng yg kuat sangat susah dan xsmua orng akan kuat . mieyra bangga dengan mak mieyra walaupon doktor sah kan 
mak menghidap penyakit tu , mak tak mengeluarkan air mata walaupon setitik di depan anak-anak 
dia . tapi kami taw mak sedih dengan semua ni tapi mak kuat kan diri dan redha kerana mak cakap 
semua yang datang itu dari allah sebab kita asal pon dari pencipta kita . mak adalah 
seorang mak yg begitu kuat dan aq kagum ngn mak aq walaupon pelbagai cabaran yg dh mak 
Mieyra lalui selama ini dan mieyra rasa nie adalah cabaran paling besar yng mak alami . kami anak-anak mak selalu doa kan kesihatan mak cepat sembuh . tambah2 lg kami rindu masakan mak . dah lama xmkn masakan mak. mudah-mudahan proses kimotraphy mak berjalan dengan lancar . 
okey la samp[ai cni dlu coretan mieyra nnti kita sambung lagi .salam

2 ulasan:

  1. semoga miera sabar dan tabah menghadapi dugaan yg di berikan :)

    BalasPadam